Kinezioterapija

je terapija z gibanjem. Z različnimi vajami ohranjamo in povečujemo sklepno gibljivost ter mišično moč in vzdržljivost. Glede na zmožnosti in potrebe pacienta izvajamo aktivne vaje, aktivno asistirano gibanje ali pasivno razgibavanje. Paciente učimo pravilnega gibanja in pravilnih položajev.

  • INDIVIDUALNE VAJE izvaja fizioterapevtka z enim samim pacientom, vaje so prilagojene njegovemu stanju in se dnevno spreminjajo tako, da omogočajo optimalen napredek.

Individualne vaje fizioterapija Individualne vaje fizioterapija 2 Individualne vaje fizioterapija 3 Individualne vaje fizioterapija 4

  • SKUPINSKE VAJE (do pet oseb) vključujejo paciente s sorodnimi diagnozami (najpogosteje težave s hrbtenico), fizioterapevtka pripravi nabor vaj, ki so primerne za določeno skupino.
  • McKENZIE TERAPIJA je metoda s katero obravnavamo bolečine in druge težave, ki izvirajo iz hrbtenice (vrat, križ…). Začne s posebnim testiranjem na podlagi katerega ugotovimo vzrok za bolečino in nato določimo vajo, ki je specifična za vsakega posameznika. Terapija temelji na izvajanju določene vaje s katero si posameznik zmanjša bolečine oz. odpravi vzrok za težave. Običajno so potrebni trije obiski, v obdobju enega do dveh tednov, že po prvem obisku pa je opaziti znatno izboljšanje (zmanjšanje bolečine, večja gibljivost).

SMS je posebna oblika vadbe, ki temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice in se izvaja s pomočjo posebnih elastičnih trakov. S krepitvijo mišičnih verig se poveča mišična moč trupa in posledično zmanjša obremenitev na medvretenčne ploščice in sklepe. Primerna je za zelo širok krog uporabnikov, tako za preventivo kot za rehabilitacijo.

IMG_5266 S  IMG_5782 S